Sarah Warny Berg


Antropolog og fotograf


  • Hjem
  • Samtalesaloner
  • Workshops
  • Foredrag
  • Fotoserier
  • Bogsalg
  • om mig
  • Kontakt
  • Kakao Ceremonier

Hvad kan vi hente fra mørket?



-Et foredrag om det der kan ske, når livet sender os ud i det ukendte.


Se videopræsentation her

2020 har været et særligt år. Corona-pandemien har trukket os tilbage til det nære, de tætteste, det mest nødvendige. Samtidig har den samlet hele jordens befolkning i en fælles krise.


Vi skal alle være i uforudsigeligheden og magtesløsheden,

og samtidig skal vi fortsætte vores liv, hver især og sammen.


I anledning af årets afslutning og det nye års begyndelse, inviterer dette foredrag til eftertænksomhed samt forvisning om, at vildfarelse og stilstand også er en del af det at være menneske, og at der kan være meget at hente i mørket.



tilbage til det nære





Foredraget tager udgangspunkt i arbejdet med min bog "There is a Crack in every Skin, That's how Life gets in". Her har jeg taget billeder af mennesker med ar på kroppen og interviewet dem om, hvordan arene har formet dem som mennesker.


Fortællingerne trækker os tilbage til det nære for at forstå, hvad det vil sige at være menneske. Hvordan skaber man mening, når livet sender én i en helt anden retning, end der hvor man lige var på vej hen? Hvem er man, når man pludselig ikke ser ud som før?



En del af livets cyklus





Fra det nære i fortællingerne om, hvordan livet sætter spor i os, trækker jeg os videre til den cyklus, vi hele tiden ser ske i naturen. Her må noget visne og falde bort, for at noget nyt kan vokse frem. Sådan kan vi også se skiftene i et menneskeliv.


Ligesom træet må slippe sine blade til efteråret, er vi også nogle gange nødt til at slippe noget for at give plads til noget nyt. Når krisen indtræffer har vi ofte intet andet valg.


Vi kan se livets kriser som en del af livets skift mellem sommer og vinter og som noget af det, der lærer os, hvad det vil sige at være menneske.



En hyldest til hvilen





Afslutningsvis tager jeg os over i en reflektion omkring vores moderne livsførelse i dag.


Mobiltelefoner, forbrugermentalitet og evige krav om præstation på skoler og på arbejdsmarkedet lader ikke meget plads tilbage til det moderne menneske til at kunne trække sig og hvile og restituere.


Vi ser tydeligt, hvad manglen på hvile gør ved jorden og ved os mennesker i dag. Klima, trivsel og samhørighed er alvorligt truet, for vi har glemt, at vi er en del af naturen og at sund vækst kræver hvile.


Foredraget er en hyldest til hvilen forstået på den måde, at det kommer med et budskab om at turde give slip, lade stå til og følge med, når livet af forskellige årsager presser os til hvile.


Hvad kan vi så hente der, når vi er nødt til at ligge stille i mørket?



Hvem er foredraget relevant for?



Er I en menighed, højskole eller anden forsamling, som interesserer jer for eksistentielle aspekter af, hvad det vil sige at være menneske, er det her foredrag måske noget for jer.


Med billeder fra udstillingen og forskellige rekvisitter, der gør foredraget levende og visuelt, tager jeg jer igennem en antropologisk rejse

fra det individuelle perspektiv til en større sammenhæng i,

hvad der forbinder os som mennesker.



Sarah nåede ud til deltagerne med sin varme og engagerende fremtoning og uhøjtidelige tilgang til at tale sammen om livets svære sider.
Det velgennemtænkte oplæg med billeder og rekvisitter gav tilhørerne plads til selv at reflektere og engagere sig i de eksistentielle spørgsmål, og vi har siden fået mange gode tilbagemeldinger og vil gerne give Sarah en stor anbefaling herfra.



Julie Kaas, ​Julie Kaas, sognepræst i Store Magleby kirke




"I couldn't have asked for more than this. Notifer is the next killer app."



John Doe, CEO & Founder, Example Company



Referencer



Om mig



Kontakt



Klogere sammen



Sarah Warny Berg